Home Sports Soccer Fudbalski savez Srbije registriran je u Disciplinskoj komisiji FIFA-e

Fudbalski savez Srbije registriran je u Disciplinskoj komisiji FIFA-e

6
0

Svjetsko udruženje profesionalnih nogometaša (FIFPro) prijavilo je Fudbalski savez Srbije Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA).

FIFPro je izvijestio FS Srbija o “kršenju načela savjesnog saveza i kršenju integriteta organa saveza”, objavljeno je na službenim stranicama te organizacije.

Svjetska asocijacija Srbije osudila je FS Srbija zbog neuspjeha u provedbi pravila o neovisnoj arbitraži u slučaju Vladimira Šimunovića, trenutno nogometaša Spartaka iz Subotice.

Ovo je prvi slučaj u kojem se FIFPro obratio Disciplinskoj komisiji FIFA-e zbog neprimjerenih postupaka nekih europskih nogometnih saveza.

“Morali smo reagirati na taj neobičan način kako bismo zaštitili našeg igrača u Srbiji, to je ozbiljno kršenje prava ovog igrača, kršenje pravila FS Srbije i međunarodnih pravila”, izjavio je generalni tajnik FIFP-a Teo van Segelen.

U Arbitražnom sudu donesena je prva odluka da 25-godišnji Šimunović može raskinuti ugovor s Radničkim iz Niša zbog neplaćenih dugova. Iako su se tijekom postupka poštivala pravila FSS-a, imenovana su tri nova suca koji su donijeli novu odluku u kojoj se kaže da igrač nema pravo raskinuti ugovor.

FS Srbija smijenila je jednog od sudaca iz prvog postupka s liste arbitara i bez objašnjenja zamijenila ga suca koji radi za FK Radnički iz Niša.

Izvješću koje je dostavio FIFPro prethodilo je upozorenje o nepravednom postupanju velikog broja igrača. FIFPro dodaje da je čak i 2017. godine čak 50 posto nogometaša bilo u arbitražnom sporu s klubovima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here