Home Sports Soccer JUBILEJNA DžEKINA TEKMA: Što nam se dogodilo u drugom poluvremenu?

JUBILEJNA DžEKINA TEKMA: Što nam se dogodilo u drugom poluvremenu?

9
0

Dominacija koju smo imali ponešto uplašena od Armentsa je nestala, povukli smo se kao da namjerno čekamo, s obzirom na prednost koju smo imali u prvom poluvremenu, pogreške protivnika i neku vrstu protunapada. Kao, pretpostavljam, i svaki drugi obožavatelj, to me razočaralo i ljutilo me

S obzirom na deluzijske stvari koje se neprestano događaju u Bosni i Hercegovini, ponekad je čudno da se oslobodimo opće klime u zemlji i da se pretvaramo da je nogomet trenutno najvažnija stvar u zemlji. No, taj je nogomet – najvažnija stvar na svijetu, i s obzirom na to da se često protivimo svakoj magičnoj igri, možda je Bill Shankly bio u pravu kada je rekao da je nogomet mnogo više od najvažnijih sporednih stvari na svijetu.

Nakon uspješne lige naroda u kojoj smo uspostavili kontinuitet pobjedničkih i solidnih igara, moram priznati da sam jedva čekala kvalifikacijske utakmice kako bih vidjela kako će nastaviti djelovati, pogotovo kada su utakmice pravog natjecateljskog natjecanja na liniji.

Isperite MOMCHADI

Na temelju onoga što se vidi protiv Armenije, ako uzmemo samo prvu polovicu, moramo ponoviti da se, barem u našem slučaju, Liga naroda pokazala kao odlična platforma za igranje tima i isprobavanje nekih mehanizama i automatike u igri. Prvu smo polovicu igrali na Grbavici onako kako nam je trebala.

Bili smo dominantni, nametali smo se kvaliteti, igra je bila uglavnom tekuća, protivnički vratar je došao smisleno, polako, mijenjajući kratke trake od zadnje linije prema protivničkom kaznenom prostoru. Ali to bi sve razumno koštalo. S obzirom na izostanak njegovog dana, Džeko je izrazio činjenicu da nismo imali sustavna rješenja što učiniti kad se približimo dvadeset metara od cilja Armenaca. Iako sam često spominjao maksimu Slavena Bilića, prema kojem trener može izmisliti igru ​​do protivničkog kaznenog prostora, a onda je sve na igračima, mislim da je od vremena kada je Bilić rekao da je nogomet toliko napredovao da je sada potrebno da trener planira i put. Proslaviti cilj. Bez obzira na tu uzaludnost, Bosna i Hercegovina je odigrala značajan, dobar, kompaktan nogomet, au našim formatima i promjenama na terenu vidljiva je jasna geometrija.

Što smo postigli

Ono što se dogodilo u našoj igri u drugoj polovici igre je stvarno neobjašnjivo. Dominacija koju smo imali ponešto uplašena od Armentsa je nestala, povukli smo se kao da namjerno čekamo, s obzirom na prednost koju smo imali u prvom poluvremenu, pogreške protivnika i neku vrstu protunapada.

Kao, pretpostavljam, i svaki drugi fan, razočarao me i razočarao, ali kako je vrijeme prolazilo, činilo se da na terenu nije ista bosanskohercegovačka momčad odigrala prvo poluvrijeme.

Armenci nisu imali nikakve veze s činjenicom da smo nedvosmisleno i bez ikakvog izazivanja da bi se raspršili. Kao da su igrači po principu, mi smo puno bolje i jače da ćemo lako riješiti igru ​​u našu korist. Takve sumnje potvrdile su i izjave izbornika Prosinečkog, koji je rekao da će morati razgovarati s igračima kako bi se utvrdilo što se dogodilo u drugom dijelu utakmice na Grbavici. Takve oscilacije ne smiju nam se pojaviti u nadolazećim igrama, posebno protiv izravnih konkurenata za plasman u Euro.

Zapravo, imamo rutinu utakmice, kvalitetu. Ako gledamo samo u prvom poluvremenu možemo biti zadovoljni igrom. Prosinecu i stručnom osoblju ostaje da pronađu način da stabiliziraju takvu igru ​​i mapiraju je u cjelinu, a ne samo u dijelove igre.

STA IGRA

Edin Džeko doista nije imao svoj dan i velika je šteta jer je igrao na stotoj utakmici Grbavice u reprezentaciji. Impresioniran sam činjenicom da su to bili slučajevi i polu-stražari koji su propustili njegovu silnu želju da postignu cilj.

Bez obzira na to, kapetan je igrao dobro i trebalo bi ga opet reći, jer je jučer bio njegov veliki jubilej, da je Jeko ne samo najbolji strijelac u povijesti BiH, nego vjerojatno i najbolji igrač u kratkoj povijesti našeg reprezentativnog tima. I dobro je da ga još imamo i dobro je da imamo Miralema Pjanica. Sramota je što nismo iskoristili njegov veliki dan jer je dijelio precizne duge dijagonale, koje je u nekoliko navrata s dubokim loptama, doslovno favorizirana obrana Armenije bila zadovoljstvo gledati. Takav Pianic će nas trebati protiv Grčke. Jeke će nas trebati na visokoj razini, ali trebat će nam igra bez ikakvih oscilacija koje smo imali protiv Armenije.

Grci će biti bez Manolasa i Mitroglua, ali već znate kako igrati Grčku, razumijem da to uopće ne postoji i da Messi i Ronaldo igraju za njih uvijek će igrati jednako. Dakle, ti odsutni u njihovom slučaju nisu baš mlin na našoj vodi.

Između naših prethodnih timova, u proteklih nekoliko ciklusa kvalifikacija, nismo razvili posebno zdravo rivalstvo, a važno je da naš jelovnik mentalno priprema igrače tako da se ne dogode pucati zbog napetosti koje će Grci sigurno pokušati izazvati jer je to jednostavno njihov stil. Mi smo bolji, s tom svjesnošću moramo ući u tu igru, igrati mirno, strpljivo i bez puno prazne šetnje. I pretpostavljam da možemo smisliti nešto unutar prostora magijskog protivnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here